Aubergine- och halloumiburgare med picklad rödlök och rostad potatis
186.6
Aubergine- och halloumiburgare med picklad rödlök och rostad potatis
recipe
City Gross
45 min

Aubergine- och halloumiburgare med picklad rödlök och rostad potatis

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 2 msk raps/matolja
  • 1 tsk flingsalt

Picklad Rödlök

  • 2 st rödlökar
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl socker

Sallad

  • 200 g vitkål
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 msk majonnäs
  • 2 msk sweet chili
  • 1 st aubergine
  • 200 g halloumi
  • raps/matolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 st hamburgerbröd
  • 50 g spenat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär potatisen i stavar och lägg i ugnsfast form. Ringla över olja och salta. Laga i ugn ca 30 min.
  2. Pickla rödlöken. Skala och strimla rödlökarna.Värm vinäger och socker i en gryta tills sockret löst sig. Dra av från plattan och rör i lök.
  3. Gör salladen. Strimla vitkålen fint och lägg i en skål. Rör ner yoghurt, majonnäs och sweet chili.
  4. Skär aubergine och halloumi i skivor och stek i olja. Krydda auberginen med salt och peppar under tiden du steker.
  5. Servera med hamburgerbröd och spenat.

Varnings ikonAnslutningsproblem