Auberginelasagne med basilika och grönsallad
214
Auberginelasagne med basilika och grönsallad
recipe
City Gross
45 min

Auberginelasagne med basilika och grönsallad

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 100 g morötter
  • 200 g rotselleri
  • 2 st aubergine
  • olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl rött matvin
  • 390 g krossad tomat
  • salt
  • peppar
  • 25 g färsk basilika
  • 3 dl crème fraiche
  • 0.5 dl mjölk
  • 200 g färska lasagneplattor
  • 150 g riven ost
  • 70 g sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Skala morot och rotselleri, riv grovt. Hacka auberginen fint.
  3. Stek lök, vitlök, morot och rotselleri i olja tills löken är glansig. Rör i tomatpuré och aubergine. Rör runt, höj värmen och tillsätt vinet. Låt koka kraftigt i 2 min.
  4. Tillsätt de krossade tomaterna och koka upp ordentligt. Smaka av med salt och peppar.
  5. Plocka bladen på basilikan och lägg åt sidan. Hacka stjälkarna fint och rör ned i tomatsåsen. Koka i ca 5 min.
  6. Rör ihop crème fraiche och mjölk.
  7. Lägg ett lager tomatsås i botten på en ugnsfastform och varva sedan lasagneplattor, crème fraichesås, riven ost och några basilikablad. Upprepa och avsluta med ett lager crème fraiche samt riven ost.
  8. Grädda i ugnen i 25–30 min.
  9. Servera med sallad.
Tips från oss
Moroten ger en fin sötma till såsen, skulle du vilja ännu mer sötma är några droppar honung gott att smaksätta med.

Varnings ikonAnslutningsproblem