
Aubergine-& halloumiburgare med picklad rödlök och sötpotatis frittes
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 2 st sötpotatisar
- 2 msk rapsolja
- 1 tsk flingsalt
- 2 st rödlök
- 1.5 dl vatten
- 0.5 dl strösocker
- 0.5 tsk salt
- 2 msk rödvinsvinäger
- 1 st aubergine
- 1 msk salt
- 200 g halloumi
- 2 msk rapsolja
- 200 g vitkål
- 2 dl yoghurt
- 1 msk majonnäs
- 2 msk sweet chili
- 20 g persilja
- 1 pkt hamburgerbröd
Gör så här
- Sätt ugnen på 250 grader. Skala sötpotatisen och skär i stavar. Lägg i ugnsfast form, ringla över olja och salta. Laga i ugn i ca 20 min. Kör gärna på grill sista fem minuterna så att de får en fin knaprig yta.
- Pickla rödlöken. Skala och strimla rödlökarna. Lägg dem i en kastrull och häll i vatten, socker, salt och vinäger. Sjud sakta under lock i ca 10 min.
- Skär aubergine i skivor, salta och låt dem vätska av sig på en tallrik.
- Gör salladen. Strimla vitkålen fint och lägg den i en skål. Rör i yoghurt, majonnäs och sweet chili. Toppa med hackad persilja.
- Skölj av saltet från auberginen. Skär halloumin i skivor. Stek halloumi och aubergine i en panna med olja.
- Servera.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Låt gärna auberginen vätska ur sig på högkant så att vätskan lättare kan rinna av.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna