Bön- och mozzarellalåda med pasta
recipe
City Gross
35 min

Bön- och mozzarellalåda med pasta

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
117,80 kr

Ingredienser

  • 340 g pasta
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 3 krm torkad rosmarin
  • 250 g körsbärstomater
  • 3.5 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 krm socker
  • 1 burk svarta bönor
  • 250 g mozzarella
  • 1 påse sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet men korta koktiden med 2 min.
  3. Skala och hacka vitlöken, stek den i en gryta med olja utan att den tar färg. Rör i rosmarin och tomater, sjud i ca 5 min och smaka av med salt, socker och peppar. Rör i avrunna och sköljda bönor.
  4. Lägg pastan i en form och lägg på bönröran och skivad ost. Laga i ugn ca 10 min.
  5. Servera med sallad.
Tips från oss
Om du inte vill göra en låda kan du riva mozzarellan och bara blanda med den varma nykokta pastan och servera till bönsåsen.

Varnings ikonAnslutningsproblem