Bönbiffar med tomatsalsa & rostad potatis
recipe
City Gross
35 min

Bönbiffar med tomatsalsa & rostad potatis

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

201,40 kr

Ingredienser

Ingrediensr

  • 800 g potatis
  • olivolja
  • salt
  • 0.5 st rödlök
  • 460 g svarta bönor
  • 2 dl havregryn
  • 0.5 tsk rökt paprikapulver
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • olivolja till stekning

Salsa

  • 500 g plommontomater
  • 0.5 st rödlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 15 g bladpersilja
  • salt
  • svartpeppar
  • 0.5 st gurka
  • 70 g machésallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och klyfta potatisen, lägg på en plåt och blanda med olivolja och salt. Laga i ugn ca 30 min.
  2. Skala och hacka löken, lägg i en mixer tillsammans med avrunna bönor, havregryn, paprikapulver och chiliflakes. Mixa till en jämn smet. Smaka av smeten med salt och peppar.
  3. Forma till biffar och stek i olja.
  4. Dela tomater i mindre bitar, finhacka löken och lägg i en skål. Skala och pressa i vitlök, rör i hackad persilja och blanda. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skiva gurkan och blanda med sallad.
  6. Servera.
Tips från oss
Smaka gärna "färsen" till biffarna innan du sätter igång med att steka. Se till att krydda ordentligt, du vill ju att biffarna ska bli fyllda med smak.

Varnings ikonAnslutningsproblem