
Bönbiffar med tomatsalsa & rostad potatis
Ingredienser
Ingrediensr
- 800 g potatis
- olivolja
- salt
- 0.5 st rödlök
- 460 g svarta bönor
- 2 dl havregryn
- 0.5 tsk rökt paprikapulver
- 0.5 tsk chiliflakes
- 0.5 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- olivolja till stekning
Salsa
- 500 g plommontomater
- 0.5 st rödlök
- 1 st vitlöksklyfta
- 15 g bladpersilja
- salt
- svartpeppar
- 0.5 st gurka
- 70 g machésallad
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och klyfta potatisen, lägg på en plåt och blanda med olivolja och salt. Laga i ugn ca 30 min.
- Skala och hacka löken, lägg i en mixer tillsammans med avrunna bönor, havregryn, paprikapulver och chiliflakes. Mixa till en jämn smet. Smaka av smeten med salt och peppar.
- Forma till biffar och stek i olja.
- Dela tomater i mindre bitar, finhacka löken och lägg i en skål. Skala och pressa i vitlök, rör i hackad persilja och blanda. Smaka av med salt och peppar.
- Skiva gurkan och blanda med sallad.
- Servera.
Smaka gärna "färsen" till biffarna innan du sätter igång med att steka. Se till att krydda ordentligt, du vill ju att biffarna ska bli fyllda med smak.