Bönburgare med ost och solroskärnorBönburgare med ost och solroskärnorBönburgare med ost och solroskärnorCook Time: Yield: 4Ingredients:gul lökmoröttervitlöktomatpurébalsamvinägerkonserverade svarta bönoräggströbrödriven hårdostsolrosfrönsaltsvartpepparrapsoljachampinjonergula lökarrapsoljaromansalladhamburgerbrödInstructions:
  1. Skala och riv lök grovt och morot fint. Lägg i en matberedare (eller använd stavmixer) med pressad vitlök, tomatpuré, balsamvinäger, sköljda och avrunna bönor, ägg, ströbröd, ost och solrosfrön. Mixa snabbt till en grov massa. Smaka av med salt och peppar. Låt smeten stå kallt minst 15 minuter, gärna längre. Forma biffar och stek i olja på medelvärme tills de fått färg.
  2. Skiva svamp. Skala och skiva lök. Stek i olja tills det mjuknat och fått färg. Krydda med salt och peppar.
  3. Lägg sallad, biffar, svamp och lök i hamburgerbröden och servera.
Bönburgare med ost och solroskärnor
recipe
WW ViktVäktarna
35 min

Bönburgare med ost och solroskärnor

10-12

PersonligaPoints per portion

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

Burgare

  • 1 st gul lök
  • 2 st morötter
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 förp konserverade svarta bönor
  • 2 st ägg
  • 0.5 dl ströbröd
  • 30 g riven hårdost
  • 4 msk solrosfrön
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 tsk rapsolja

Tillbehör

  • 250 g champinjoner
  • 2 st gula lökar
  • 1 tsk rapsolja
  • 0.5 st romansallad
  • 4 st hamburgerbröd

Gör så här

  1. Skala och riv lök grovt och morot fint. Lägg i en matberedare (eller använd stavmixer) med pressad vitlök, tomatpuré, balsamvinäger, sköljda och avrunna bönor, ägg, ströbröd, ost och solrosfrön. Mixa snabbt till en grov massa. Smaka av med salt och peppar. Låt smeten stå kallt minst 15 minuter, gärna längre. Forma biffar och stek i olja på medelvärme tills de fått färg.
  2. Skiva svamp. Skala och skiva lök. Stek i olja tills det mjuknat och fått färg. Krydda med salt och peppar.
  3. Lägg sallad, biffar, svamp och lök i hamburgerbröden och servera.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Låt burgare steka ganska länge på första sidan så blir de lättare att vända, se bara till så att de inte bränns. Det är också gott med BBQ-sås i burgarna. Om du har potatis över från tidigare i veckan kan du göra klyftpotatis att servera till burgarna.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem