
Bönburgare med ost och solroskärnor
10-12
PersonligaPoints per portion
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
Burgare
- 1 st gul lök
- 2 st morötter
- 1 klyfta vitlök
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk balsamvinäger
- 1 förp konserverade svarta bönor
- 2 st ägg
- 0.5 dl ströbröd
- 30 g riven hårdost
- 4 msk solrosfrön
- salt
- svartpeppar
- 2 tsk rapsolja
Tillbehör
- 250 g champinjoner
- 2 st gula lökar
- 1 tsk rapsolja
- 0.5 st romansallad
- 4 st hamburgerbröd
Gör så här
- Skala och riv lök grovt och morot fint. Lägg i en matberedare (eller använd stavmixer) med pressad vitlök, tomatpuré, balsamvinäger, sköljda och avrunna bönor, ägg, ströbröd, ost och solrosfrön. Mixa snabbt till en grov massa. Smaka av med salt och peppar. Låt smeten stå kallt minst 15 minuter, gärna längre. Forma biffar och stek i olja på medelvärme tills de fått färg.
- Skiva svamp. Skala och skiva lök. Stek i olja tills det mjuknat och fått färg. Krydda med salt och peppar.
- Lägg sallad, biffar, svamp och lök i hamburgerbröden och servera.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Låt burgare steka ganska länge på första sidan så blir de lättare att vända, se bara till så att de inte bränns. Det är också gott med BBQ-sås i burgarna. Om du har potatis över från tidigare i veckan kan du göra klyftpotatis att servera till burgarna.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna