
Bönchili med tortillas
5-10
PersonligaPoints per portion
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 0.5 st rödlök
- 250 g morötter
- 0.5 msk olivolja
- 1 klyfta vitlök
- 1 förp krossade tomater
- 3 dl vatten
- 1.5 st grönsaksbuljongtärning
- 1 st röd paprika
- 1 burk majs
- 2 tsk spiskummin
- 1 tsk chilipulver
- 1.5 tsk rökt paprikapulver
- 2 förp konserverade svarta bönor
- salt
- svartpeppar
- 4 st medelstora tortillabröd
Gör så här
- Hacka lök och skär morötter i små tärningar. Fräs lök i olja i en gryta. Pressa i vitlök och lägg ner morötter i grytan.
- Tillsätt krossade tomater, vatten och buljongtärning. Låt puttra ett par minuter så att grönsakerna mjuknar lite.
- Skär paprika i små bitar och blanda ner. Häll i avrunna majskorn, spiskummin, chilipulver, paprikapulver och avrunna och sköljda svarta bönor. Låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
- Värm tortillabröden i en torr stekpanna tills de får lite färg.
- Servera bönchilin med tortillabröden.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Strö riven ost på två av tortillabröden och lägg på de andra två som lock. Stek på båda sidor i torr stekpanna tills osten smält. Det är gott att toppa bönchilin med finhackad salladslök och en klick yoghurt.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna