Böngryta med grönsaker
recipe
Arla
35 min

Böngryta med grönsaker

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
212,40 kr

Ingredienser

  • 2 dl bulgur
  • 2 st gul lök
  • 2 st fänkål
  • 1 st röda paprikor
  • 200 g vitkål
  • 400 g bönor
  • 1 msk kummin
  • Arla® Svenskt Smör
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 dl persilja
  • 2 dl Arla Köket® crème fraiche
  • bröd

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen
  2. Skala löken
  3. Skär lök och fänkål i klyftor
  4. Strimla paprika och vitkål grovt
  5. Häll upp bönorna i ett durkslag och spola dem med kallt vatten
  6. Fräs kummin i smör-&rapsolja i en gryta i 1/2 min
  7. Tillsätt tomatpuré, lök, fänkål, paprika, vitkål, tomater, salt och peppar
  8. Rör om så att allt blandas väl
  9. Låt koka på svag värme under lock tills lök och fänkål är mjuka ca 10 min
  10. Rör ner bönorna och låt allt bli genomvarmt
  11. Strö över persiljan
  12. Servera med en klick crème fraiche och ett gott bröd

Varnings ikonAnslutningsproblem