Böngryta med majs, krispig grönsallad, stekt ostfylld quesadilla & färsk koriander
recipe
City Gross
25 min

Böngryta med majs, krispig grönsallad, stekt ostfylld quesadilla & färsk koriander

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

250,40 kr

Ingredienser

  • 4 dl ris
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st rödlök
  • 0.5 st röd chili
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 msk tomatpuré
  • 1.5 dl vatten
  • 285 g majs
  • 230 g svarta bönor
  • 415 g vita bönor i tomatsås
  • 2 krm salt

Sallad

  • 2 st tomater
  • 1 st rödlök
  • 35 g ruccola
  • 150 g riven ost
  • 8 st tortillabröd
  • 1 st lime
  • 1 st färsk koriander

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
  2. Skala och finhacka vitlök och lök. Kärna ur och hacka chili. Stek vitlök, rödlök och chili i olja tillsammans med spiskummin i ett par minuter.Rör i tomatpuré och stek i en minut till. Häll i vatten.
  3. Rör i avrunnen majs och avrunna svarta bönor. Häll även i de vita bönorna i tomatsås. Rör runt och smaka av med salt. Låt grytan sjuda på svag värme.
  4. Gör sallad. Tärna tomater, skala och hacka rödlök. Blanda allt i en skål och rör i ruccola.
  5. Fördela osten på hälften av bröden. Lägg på de andra som ett lock. Stek i stekpanna tills osten är smält och bröden har fin färg på båda sidorna.
  6. Servera med lime och koriander.
Tips från oss
Vill du ha din böngryta ännu hetare tycker jag att du ska servera ett par stänk tabasco till din färdiga mat.

Varnings ikonAnslutningsproblem