Bakad potatis med krämig äggsallad och rostad lök
recipe
City Gross
25 min

Bakad potatis med krämig äggsallad och rostad lök

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

147,60 kr

Ingredienser

  • 4 st bakpotatis
  • 4 st ägg
  • 3 msk majonnäs
  • 1 dl filmjölk
  • 0.5 st rödlök
  • 10 g gräslök
  • salt
  • peppar
  • smör till servering
  • 70 g salladsmix
  • 150 g rostad lök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader. Picka potatisen med en gaffel och sätt in den i mikrovågsugnen, full effekt i 20 min. Känn med en kniv så att potatisen är mjuk.
  2. Lägg äggen i kallt vatten och sätt på spisen, vid första bubblan sätt klockan på 4 min. Kallspola, skala och hacka äggen.
  3. Blanda majonnäs och filmjölk, finhacka rödlöken och gräslöken. Blanda ner löken och äggen i majonnäsen, smaksätt med salt och peppar.
  4. Sätt in potatisen i ugnen i 10 min så att skalet blir krispigt.
  5. Skär upp potatisen, lägg i en klick smör, en rejäl hand sallad och en stor klick äggmajonnäs. Avsluta med att strö över rostad lök.

Varnings ikonAnslutningsproblem