Bakad potatis med krämiga röror
166.2
Bakad potatis med krämiga röror
recipe
City Gross
45 min

Bakad potatis med krämiga röror

Ingredienser

  • 4 st bakpotatis

Dillröra

  • 2 st ägg
  • 1.5 dl gräddfil
  • 1 msk majonnäs
  • 0.5 st rödlök
  • 0.5 st gurka
  • 30 g dill
  • salt
  • vitpeppar

Äpple- & Curryröra

  • 1.5 dl gräddfil
  • 1 msk majonnäs
  • 120 g tofu
  • 0.5 st rödlök
  • 0.5 st äpple
  • 2 krm curry
  • salt
  • vitpeppar
  • 70 g sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Borsta potatisen ren och picka små hål med en gaffel.
  2. Lägg potatis på ugnsgaller. Laga i ugn ca 1 timme. Känn med sticka om den är klar. Förbered under tiden fyllningen.
  3. Lägg äggen i en gryta och häll på vatten så att det precis täcker. Koka upp och låt sen sjuda i 7 min. Skölj äggen i kallt vatten och hacka det sen grovt.
  4. Gör rörorna. Dillröra: blanda hackat ägg, gräddfil, majonnäs, hackad rödlök, fint hackad gurka och hackad dill. Smaka av med salt och peppar.
  5. Äpple- & curryröra: blanda gräddfil, majonnäs, tärnad tofu, hackad rödlök, fint tärnat äpple och curry. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera rörorna i potatisen och med sallad.
Tips från oss
Baka gärna potatisen i micro om du har en sådan. Lägg potatisen i micron och sätt på full effekt i 7-10 min. Känn med en sticka att den är klar.

Varnings ikonAnslutningsproblem