Bakad potatis & krämig äggsallad
recipe
City Gross
45 min

Bakad potatis & krämig äggsallad

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

97,20 kr

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 4 st ägg
  • 0.5 st purjolök
  • 2 dl gräddfil
  • 1 msk majonnäs
  • 1.5 tsk torkad dragon
  • salt
  • svartpeppar
  • 75 g spenat
  • 0.5 st gurka

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta av potatisarna nog och picka dem sen med en gaffel. Lägg dem på ett ugnsgaller eller i en form och laga i ugnen ca 45-60 min tills de är mjuka.
  3. Lägg äggen i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Koka upp och koka sen i ca 7 min. Spola äggen med kallt vatten så att de blir kalla. Skala och grovhacka dem.
  4. Skala och hacka purjolök. Blanda med ägg, gräddfil, majonnäs och dragon i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  5. Hacka spenaten grovt, tärna gurkan fint.
  6. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem