Bakad rödkål med nötter och ädelost
243
Bakad rödkål med nötter och ädelost
recipe
City Gross
35 min

Bakad rödkål med nötter och ädelost

Ingredienser

  • 400 g potatis
  • 800 g rödkål
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk crema di balsamico
  • salt
  • peppar
  • 100 g grönkål
  • olja
  • 140 g ädelost
  • 30 g persilja
  • 50 g flagad mandel
  • 3 msk solrosfrö
  • 0.5 st citron

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och klyfta potatisen. Ansa och skär rödkålen i ca 3 cm tjocka skivor. Lägg skivorna på en ugnsplåt och ringla över olja och crema di balsamico. Krydda med salt och peppar.
  3. Dra sönder grönkålen i bitar, lägg i en skål och blanda med lite olja.
  4. Rosta i mitten av ugnen ca 30 min, eller tills kålen är mjuk. Pensla med vätskan från plåten någon gång under tillagningen. När det är 5 min kvar lägg på grönkålen.
  5. Smula osten och hacka persiljan. Blanda med mandel och solrosfrö. Lägg allt på potatisen och rödkålen.
  6. Servera med citron.
Tips från oss
Crema di balsamico är en krämig balsamvinäger. Har du ingen sådan kan du ta vanlig balsamvinäger.

Varnings ikonAnslutningsproblem