Baozi  med höstfyllningBaozi  med höstfyllningBaozi  med höstfyllningCook Time: Yield: 6Ingredients:tipo 00torrjästbakpulversockervattentorkade trattkantarellerkantarellerkastanjechampinjoneringefäravitlöksklyftoräggvitt vinjapansk sojaingefäravitlöksklyftoroljalagerbladchiliflakesstjärnaniskanelstångvattenmörk sojaljus sojamuscovadosockertahini, sesampastakrämigt jordnötssmörströsockersesamoljavitlöksklyfta, fint rivenjapansk sojaInstructions:
  1. Degen: Rör ihop allt till en deg, knåda den i 5 min. Täck med plastfolie och låt vila i 30 min. Knåda degen tills den blir mjuk och smidig, ca 5 min. Forma den till 12 lika bollar och låt vila i 30 min till. Platta till bollarna med handflatan innan du kavlar ut dem. Fyll med 2 msk fyllning och nyp ihop. Lägg styckvis på klippta bakplåtspapper. Värm en gryta med vatten till ca 30 grader. Låt bullarna jäsa över det ljumma vattnet i ca 20 min. Koka sen upp vattnet och ånga i 15 min. Dra av från plattan och låt stå i 5 min till.
  2. Fyllning: Lägg trattkantarellerna i en skål och häll på hett vatten så att det precis täcker. Låt stå i 10 min. Dela svampen i mindre bitar. Stek allt i en torr stekpanna tills svampen vätskat ur sig. Rör i fint riven ingefära och vitlök. Dra av från plattan och rör i ägg, vitt vin och soja.
  3. Söt sojasås: Skala och skiva vitlök och ingefära. Stek i ett par minuter i olja i en gryta tillsamman med lagerblad, chiliflakes, stjärnanis och kanelstång. Vitlöken ska inte ta färg. Dra av från plattan och rör i resten av ingredienserna. Låt svalna och sila sen av.
  4. Sesamsås: Mixa samman alla ingredienser med en stavmixer.
Baozi  med höstfyllning
recipe
City Gross
180 min

Baozi  med höstfyllning

Välj antal portioner:

6 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 500 g tipo 00
  • 1 pkt torrjäst
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk socker
  • 3 dl vatten
  • 30 g torkade trattkantareller
  • 200 g kantareller
  • 200 g kastanjechampinjoner
  • 5 cm ingefära
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 st ägg
  • 1 msk vitt vin
  • 2 msk japansk soja

Söt Sojasås

  • 5 cm ingefära
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 3 msk olja
  • 1 st lagerblad
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 st stjärnanis
  • 1 st kanelstång
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl mörk soja
  • 1.5 msk ljus soja
  • 3 msk muscovadosocker

Sesamsås

  • 1 dl tahini, sesampasta
  • 1 dl krämigt jordnötssmör
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 st vitlöksklyfta, fint riven
  • 1 msk japansk soja

Gör så här

  1. Degen: Rör ihop allt till en deg, knåda den i 5 min. Täck med plastfolie och låt vila i 30 min. Knåda degen tills den blir mjuk och smidig, ca 5 min. Forma den till 12 lika bollar och låt vila i 30 min till. Platta till bollarna med handflatan innan du kavlar ut dem. Fyll med 2 msk fyllning och nyp ihop. Lägg styckvis på klippta bakplåtspapper. Värm en gryta med vatten till ca 30 grader. Låt bullarna jäsa över det ljumma vattnet i ca 20 min. Koka sen upp vattnet och ånga i 15 min. Dra av från plattan och låt stå i 5 min till.
  2. Fyllning: Lägg trattkantarellerna i en skål och häll på hett vatten så att det precis täcker. Låt stå i 10 min. Dela svampen i mindre bitar. Stek allt i en torr stekpanna tills svampen vätskat ur sig. Rör i fint riven ingefära och vitlök. Dra av från plattan och rör i ägg, vitt vin och soja.
  3. Söt sojasås: Skala och skiva vitlök och ingefära. Stek i ett par minuter i olja i en gryta tillsamman med lagerblad, chiliflakes, stjärnanis och kanelstång. Vitlöken ska inte ta färg. Dra av från plattan och rör i resten av ingredienserna. Låt svalna och sila sen av.
  4. Sesamsås: Mixa samman alla ingredienser med en stavmixer.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem