BBQ-bönburgare med valnötterBBQ-bönburgare med valnötterBBQ-bönburgare med valnötterCook Time: Yield: 4Ingredients:fullkornsrisgul lökrapsoljachilipulverpaprikapulvermald koriandersaltBBQ-marinadvalnötterkonserverade svarta bönorströbrödsaltsvartpepparrapsoljagula lökarrapsoljagrön paprikavitvinsvinägerhamburgerbrödromansalladInstructions:
  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
  2. Skala och hacka lök. Hetta upp olja i en panna och stek löken mjuk. Blanda ner chilipulver, paprikapulver, koriander, salt och marinad och låt steka med några minuter.
  3. Hacka valnötter i grova bitar. Mosa sköljda och avrunna bönor med en potatisstöt eller med händerna. Blanda med valnötter, ris, stekt lök och ströbröd tills det blir en grov smet. Smaka av med salt och peppar och ev. mer marinad. Ställ i kylen under tiden du steker löken.
  4. Skala och skiva lök och stek på låg värme tills den blir alldeles mjuk och brun, ca 20 minuter. Skiva paprika och blanda ner. Låt steka ytterligare 10 minuter. Häll på vinäger och låt den koka in.
  5. Ta ut bönfärsen, forma burgare och stek i olja tills de fått fin färg.
  6. Lägg sallad på hamburgerbröden och toppa med burgare, stekt lök och paprika.
BBQ-bönburgare med valnötter
recipe
WW ViktVäktarna
45 min

BBQ-bönburgare med valnötter

10-13

PersonligaPoints per portion

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

Burgare

  • 0.5 dl fullkornsris
  • 1 st gul lök
  • 1 tsk rapsolja
  • 2 tsk chilipulver
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 tsk mald koriander
  • 1 tsk salt
  • 2 msk BBQ-marinad
  • 40 g valnötter
  • 2 förp konserverade svarta bönor
  • 0.5 dl ströbröd
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 tsk rapsolja

Tillbehör

  • 2 st gula lökar
  • 2 tsk rapsolja
  • 1 st grön paprika
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 4 st hamburgerbröd
  • 1 st romansallad

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
  2. Skala och hacka lök. Hetta upp olja i en panna och stek löken mjuk. Blanda ner chilipulver, paprikapulver, koriander, salt och marinad och låt steka med några minuter.
  3. Hacka valnötter i grova bitar. Mosa sköljda och avrunna bönor med en potatisstöt eller med händerna. Blanda med valnötter, ris, stekt lök och ströbröd tills det blir en grov smet. Smaka av med salt och peppar och ev. mer marinad. Ställ i kylen under tiden du steker löken.
  4. Skala och skiva lök och stek på låg värme tills den blir alldeles mjuk och brun, ca 20 minuter. Skiva paprika och blanda ner. Låt steka ytterligare 10 minuter. Häll på vinäger och låt den koka in.
  5. Ta ut bönfärsen, forma burgare och stek i olja tills de fått fin färg.
  6. Lägg sallad på hamburgerbröden och toppa med burgare, stekt lök och paprika.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Har du en matberedare kan du lägga ner valnötter och köra hastigt till grova bitar. Lägg sedan ner ris, stekt lök, sköljda och avrunna bönor och ströbröd och pulsa tills det blir en grov smet. Du kan spara 2 Points genom att äta burgaren på halva brödet.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem