
BBQ-spett med rostad potatis
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 800 g potatis
- rapsolja
- salt
- 30 g gräslök
- 1 pkt tofu
- 2 st rödlök
- 200 g champinjoner
- 1 st paprika
- 0.5 st blomkål
Marinad
- 3 msk rapsolja
- 2 klyftor vitlök
- 2 msk japansk soja
- 1 msk färsk ingefära, hackad
- 0.5 st röd chili, hackad
- 3 krm salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Tvätta och klyfta potatisen, lägg på en plåt, ringla över olja och salta. Laga i ugn ca 30 min. Klipp över gräslök.
- Dela tofun i tärningar, skala och klyfta löken, ansa champinjoner, dela paprika i bitar, dela blomkålen i buketter. Trä upp allt på grillpinnar.
- Blanda samman marinaden och pensla spetten. Stek eller grilla, pensla medan du steker.
- Servera.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Vill du ha en sås till spetten? Rör samman 0,5 dl japansk soja, 2 msk socker, 2 msk vinäger, fint riven ingefära och fint hackad chili.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna