Bearnaisesås
Bearnaisesås
recipe
City Gross
25 min

Bearnaisesås

Ingredienser

  • 3 st äggulor
  • 250 g smör
  • 2 krm salt
  • 0.5 krm cayennepeppar
  • 3 msk finhackad persilja
  • 2 msk finhackad dragon
  • salt
  • peppar

Kryddreduktion

  • 1 st skivad schalottenlök
  • 0.5 kruka dragon med kvist
  • 5 msk rödvinsvinäger
  • 0.5 dl vatten

Gör så här

  1. Smält smöret på sakta värme i en kastrull
  2. Koka upp lök, dragonkvistar, vinäger och vatten tills cirka 3-4msk återstår. Sila upp i en kastrull.
  3. Tillsätt äggulor i reduktionen och värm upp till ca 60 grader under kraftig vispning tills det blir krämig och tjock sås.
  4. Tillsätt smöret droppvis under konstant vispning. Sakta till en början och sedan allt snabbare. Låt kastrullen stå på låg värme under vispningen.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Vänd ned hackad dragon och persilja vid servering.

Varnings ikonAnslutningsproblem