Blomkålsbiffar med ljummen sötpotatissallad
160.6
Blomkålsbiffar med ljummen sötpotatissallad
recipe
City Gross
35 min

Blomkålsbiffar med ljummen sötpotatissallad

Ingredienser

Sötpotatissallad

  • 500 g sötpotatis
  • 0.5 st rödlök
  • raps/matolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 230 g linser
  • 35 g rucola
  • 1 st lime
  • 1 tsk honung
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 50 g mozzarella

Biffar

  • 1 st blomkål
  • 75 g mozzarella
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 3 msk potatismjöl
  • 3 st ägg
  • salt
  • svartpeppar
  • raps/matolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och klyfta sötpotatis och lök. Lägg i ugnsform och ringla över olja. Salta och peppra och laga i ugn ca 20 min.
  3. Låt linserna rinna av. Blanda linser med sötpotatis, lök och rucola. Blanda samman pressad lime med honung och häll över salladen. Strö över chiliflakes och riven mozzarella.
  4. Riv blomkål grovt. Blanda ihop med riven mozzarellaost, chiliflakes, potatismjöl och ägg. Smaka av med salt och peppar.
  5. Forma till biffar i och stek gyllenbruna i olja.
  6. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem