Blomkålsbiffar & kryddig tomatsås
recipe
City Gross
45 min

Blomkålsbiffar & kryddig tomatsås

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
144,20 kr

Ingredienser

  • 280 g couscous
  • 1 st blomkål
  • 230 g linser
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 st ägg
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk salt
  • olja till stekning
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlösklyfta
  • 0.25 st röd chili
  • 1 st paprika
  • olja till stekning
  • 390 g krossad tomat
  • honung
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka couscous enligt anvisningarna på paketet.
  2. Skär bort blasten från blomkålen och riv sen blomkålen grovt på ett rivjärn. Krama gärna ur ev vätska.
  3. Lägg den i en skål och rör i avsköljda och väl avrunna linser. Blanda i mjöl, ägg, curry, spiskummin och salt. Mixa till en jämn smet med stavmixer. Klicka ut ca 1 msk per biff i en stekpanna, platta till och stek i olja.
  4. Skala och hacka lök och vitlök fint. Hacka chili och paprika fint. Hetta upp en gryta med olja och stek i ett par minuter. Rör i krossad tomat, sjud ca 10 min. Smaka av med honung, salt och peppar.
  5. Skala och hyvla morötterna med en potatisskalare.
  6. Servera.
Tips från oss
Om du dubblar mängden mjöl, vispar i 2 dl mjölk i smeten så får du blomkålsplättar istället.

Har du blast på blomkålen, strimla den då och blanda med morötterna.

Varnings ikonAnslutningsproblem