Blomkålskotletter med bulgursallad
144
Blomkålskotletter med bulgursallad
recipe
City Gross
35 min

Blomkålskotletter med bulgursallad

Ingredienser

  • 1 st blomkål
  • 3 msk bbq-sås
  • 1 st citron
  • 280 g bulgur
  • 1 st paprika
  • 200 g morötter
  • 50 g spenat
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Ansa blomkålen men behåll den hel. Skär 2 cm tjocka blomkålsskivor från mittdelen. De mindre blomkålsbuketterna som inte sitter fast hackas till bulgurn. Pensla blomkålsskivorna med bbq-sås. Laga i ugn ca 15 min.
  3. Dela och stek citronen med fruktköttet ner, de ska få mycket färg.
  4. Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet. Blanda samman med hackad paprika, skalade och hackade morötter och spenat. Pressa över saften från den stekta citronen och salta och peppra.
  5. Servera.
Tips från oss
Mer smak på blomkålen? Ta lite extra sås.

Varnings ikonAnslutningsproblem