Blomkålspizza med oliver och mozzarella
260.6
Blomkålspizza med oliver och mozzarella
recipe
City Gross
60 min

Blomkålspizza med oliver och mozzarella

Ingredienser

  • 1 st blomkål
  • 75 g riven mozzarella
  • 2 st ägg
  • 2 krm salt
  • olja till smörjning
  • bakplåtspapper
  • 1 st rödlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st röd chili
  • 390 g krossad tomat
  • 3 krm torkad basilika
  • honung
  • 3 krm balsamico
  • 1 st rödlök
  • 75 g riven mozzarella
  • 110 g gröna oliver
  • 400 g vitkål
  • 3 msk solroskärnor
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk raps/matolja till stekning
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv blomkålen fint, det bästa är om du kan mixa den. Blanda blomkålen med riven mozzarella(spara hälften till att lägga på pizzan), ägg och salt. Tryck ut smeten pizzatunt på en plåt med ett smort bakplåtspapper. Laga i ugn ca 15 min. Höj sen ugnsvärmen till 225 grader.
  3. Gör såsen. Skala och hacka löken. Stek den i en gryta tillsammans med skalad och pressad vitlök. Hacka chilin fint, låt den steka med en liten stund. Rör i krossad tomat och smaksätt med basilika, honung och balsamico.
  4. Bred på såsen på den gräddade pizzan. Toppa med strimlad lök, riven mozzarella och oliver. Laga i ugn ca 10 min till.
  5. Gör salladen. Strimla kålen fint. Lägg i en skål och rör i solroskärnor, vinäger, olja, dijon och honung. Krydda med salt och peppar.
  6. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem