Blomkålspizza
recipe
City Gross
25 min

Blomkålspizza

Välj antal portioner:

4 portioner

Ingredienser

Deg

  • 1.5 dl riven parmesan
  • 2 st ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 st blomkål, riven

Fyllning

  • 1 st silverlök
  • 1 st mozzarella
  • 0.5 st grön chili
  • 0.5 kruka färsk oregano
  • olivolja
  • 1.5 msk honung
  • 0.5 st blomkål

Gör så här

  1. Skiva resterande blomkålsbuketter lagom tunt, skala och skiva löken och hacka chili fint.
  2. Blanda och knåda degen lätt i en bunke, platta ut degen till en ”pizza” på en ugnsplåt med smort bakplåtspapper.
  3. Baka i 230 grader ca 20 minuter – fördela fyllningen efter halva tiden av gräddningen, avsluta med att ringla över lite honung och olivolja och fortsätt gräddningen tills den blir gyllenbrun och frasig. Servera direkt!
Tips från oss
Det går även bra att byta ut vetemjöl mot mandelmjöl!

Varnings ikonAnslutningsproblem