Blomkålsplättar med krassesås & spenatsallad
173
Blomkålsplättar med krassesås & spenatsallad
recipe
City Gross
35 min

Blomkålsplättar med krassesås & spenatsallad

Ingredienser

  • 500 g rödbetor
  • raps/matolja
  • salt
  • 1 st blomkål
  • 2 st ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 0.5 st purjolök
  • 150 g fetost
  • salt
  • peppar
  • smör till stekning
  • 100 g krasse
  • 1 st citron, skal
  • 2 dl gräddfil
  • 50 g spenat
  • 2 st tomat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och strimla purjolök och lök. Tvätta rödbetorna noga eller skala dem. Dela i klyftor, lägg på en plåt och ringla över olja. Salta och laga i ugn ca 35 min.
  3. Riv blomkålen grovt. Blanda med ägg, mjöl, mjölk, fint hackad purjolök, smulad fetost, salt och peppar. Klicka ut i en stekpanna och stek i smör.
  4. Blanda samman hälften av krassen med citronskal och gräddfil.
  5. Servera med spenat och tärnad tomat.
Tips från oss
Det är gott att låta citronen bakas i ugnen tillsammans med rödbetorna. Den får en härligt sötsyrlig smak som är god att pressa ner i såsen.

Varnings ikonAnslutningsproblem