Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Blomkålsplättar med krassesås & spenatsalladBlomkålsplättar med krassesås & spenatsalladBlomkålsplättar med krassesås & spenatsalladCook Time: Yield: 4Ingredients:rödbetorrapsoljasaltblomkåläggvetemjölmjölkpurjolökfetostsaltsvartpepparsmörkrassecitron, skalgräddfilspenattomatInstructions:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och strimla purjolök och lök. Tvätta rödbetorna noga eller skala dem. Dela i klyftor, lägg på en plåt och ringla över olja. Salta och laga i ugn ca 35 min.
  3. Riv blomkålen grovt. Blanda med ägg, mjöl, mjölk, fint hackad purjolök, smulad fetost, salt och peppar. Klicka ut i en stekpanna och stek i smör.
  4. Blanda samman hälften av krassen med citronskal och gräddfil.
  5. Servera med spenat och tärnad tomat.
Blomkålsplättar med krassesås & spenatsallad
recipe
City Gross
35 min

Blomkålsplättar med krassesås & spenatsallad

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 500 g rödbetor
  • rapsolja
  • salt
  • 1 st blomkål
  • 2 st ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 0.5 st purjolök
  • 150 g fetost
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • 100 g krasse
  • 1 st citron, skal
  • 2 dl gräddfil
  • 50 g spenat
  • 2 st tomat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och strimla purjolök och lök. Tvätta rödbetorna noga eller skala dem. Dela i klyftor, lägg på en plåt och ringla över olja. Salta och laga i ugn ca 35 min.
  3. Riv blomkålen grovt. Blanda med ägg, mjöl, mjölk, fint hackad purjolök, smulad fetost, salt och peppar. Klicka ut i en stekpanna och stek i smör.
  4. Blanda samman hälften av krassen med citronskal och gräddfil.
  5. Servera med spenat och tärnad tomat.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Det är gott att låta citronen bakas i ugnen tillsammans med rödbetorna. Den får en härligt sötsyrlig smak som är god att pressa ner i såsen.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem