Blomkålsplättar med mos & palsternacksslaw
198
Blomkålsplättar med mos & palsternacksslaw
recipe
City Gross
35 min

Blomkålsplättar med mos & palsternacksslaw

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • mjölk
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 st blomkålshuvud
  • 0.5 dl havregryn
  • 2 st ägg
  • 150 g riven ost
  • 15 g gräslök
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2.5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • olja till stekning
  • 300 g palsternacka
  • 2 dl yoghurt
  • en liten bit vitlök
  • 20 g gräslök
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen mjuk.
  2. Mixa blomkålen. Blanda med havregryn, ägg, ost, hackad gräslök, mjöl, mjölk och salt. Blanda noga och låt smeten svälla i 15 min. Forma små plättar och stek i olja.
  3. Skala och riv palsternacka grovt. Rör ihop yoghurt, pressad vitlök och hackad gräslök. Blanda med palsternacka och smaka av med salt och peppar.
  4. Vispa/mosa samman potatisen med mjölk. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med slaw.
Tips från oss
Spara gärna blasten och gör en god sallad av den.

Varnings ikonAnslutningsproblem