Blomkålssoppa med bruschetta
175.4
Blomkålssoppa med bruschetta
recipe
City Gross
35 min

Blomkålssoppa med bruschetta

Ingredienser

  • 600 g potatis
  • 1 st blomkål
  • 2 tsk vitlöksklyftor
  • olivolja till stekning
  • 1 dl vitt matvin
  • 8 dl vatten
  • 3 msk grönsaksfond
  • 230 g stora vita bönor
  • 1.5 dl crème fraiche
  • 1 msk smör
  • 0.5 st citron
  • salt
  • peppar
  • 1 st surdegsbaguette
  • 1 st vitlöksklyfta
  • olivolja
  • 250 g körsbärstomater
  • färsk basilika
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och tärna potatisen, dela blomkålen i bitar. Skala vitlöken. Stek potatis, blomkål och pressad vitlök i en gryta med olivolja utan att det tar färg. Häll på vitt matvin och låt det koka in i ett par minuter.
  3. Häll på vatten och fond. Sjud tills allt är mjukt. Mixa soppan tillsammans med avrunna vita bönor och crème fraiche.
  4. Dela baguetten på längden och rosta den i ugn ca 10 min. Gnid in den med vitlök och ringla över olivolja. Strö över tärnad tomat och strimlad basilika. Krydda med salt och peppar.
  5. Servera.
Tips från oss
Det är gott att riva i lite basilika i den färdiga soppan.

Varnings ikonAnslutningsproblem