Blomkålspizza toppad med oliver & mozzarellaBlomkålspizza toppad med oliver & mozzarellaBlomkålspizza toppad med oliver & mozzarellaCook Time: Yield: 4Ingredients:blomkålmozzarellaäggsaltvitpepparbakplåtspapperrödlökvitlöksklyftaröd chilikrossad tomatbasilikahonungbalsamvinägerrödlökmozzarellagröna olivervitkålsolrosfrönvitvinsvinägerraps/matoljadijonsenaphonungvitlöksklyftasaltgrovmalen svartpepparInstructions:

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Riv blomkålen fint, det bästa är om du kan mixa den. Blanda riven mozzarella, ägg, salt och peppar. Tryck ut smeten pizzatunt på en plåt med bakplåtspapper. Laga i ugn ca 15 min.
3. Gör såsen. Skala och hacka löken. Stek den i en gryta tillsammans med skalad och pressad vitlök. Hacka chilin fint, låt den steka med en liten stund. Rör i krossad tomat och smaksätt med basilika, honung och vinäger.
4. Bred på såsen på den gräddade pizzan. Toppa med strimlad lök, riven mozzarella och oliver. Laga i ugn ca 10 min till.
5. Gör salladen. Strimla kålen fint. Lägg i en skål och rör i solroskärnor, vinäger, olja, dijon, honung och en liten bit skalad och pressad vitlök. Krydda med salt och peppar.
6. Servera.

Blomkålspizza toppad med oliver & mozzarella
recipe
City Gross
35 min

Blomkålspizza toppad med oliver & mozzarella

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 st blomkål
  • 60 g mozzarella
  • 2 st ägg
  • 2 krm salt
  • 2 krm vitpeppar
  • bakplåtspapper
  • 1 st rödlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st röd chili
  • 390 g krossad tomat
  • 3 krm basilika
  • honung
  • 3 krm balsamvinäger
  • 1 st rödlök
  • 60 g mozzarella
  • 100 g gröna oliver
  • 400 g vitkål
  • 3 msk solrosfrön
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk raps/matolja
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 krm salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv blomkålen fint, det bästa är om du kan mixa den. Blanda riven mozzarella, ägg, salt och peppar. Tryck ut smeten pizzatunt på en plåt med bakplåtspapper. Laga i ugn ca 15 min.
  3. Gör såsen. Skala och hacka löken. Stek den i en gryta tillsammans med skalad och pressad vitlök. Hacka chilin fint, låt den steka med en liten stund. Rör i krossad tomat och smaksätt med basilika, honung och vinäger.
  4. Bred på såsen på den gräddade pizzan. Toppa med strimlad lök, riven mozzarella och oliver. Laga i ugn ca 10 min till.
  5. Gör salladen. Strimla kålen fint. Lägg i en skål och rör i solroskärnor, vinäger, olja, dijon, honung och en liten bit skalad och pressad vitlök. Krydda med salt och peppar.
  6. Servera.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss

Platta till och forma pizzan på plåten. Se till att trycka ihop ”degen” så att den håller ihop fint sen när du ska äta den

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem