Broccolisoppa med gräslökstopp och surdegsbaguette
Broccolisoppa med gräslökstopp och surdegsbaguette
recipe
City Gross
35 min

Broccolisoppa med gräslökstopp och surdegsbaguette

Ingredienser

  • 2 st broccoli
  • 0.5 st gul lök
  • 0.5 st purjolök
  • smör till stekning
  • 8 dl vatten
  • 3 msk grönsaksfond
  • 1 dl crème fraiche
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 st ägg
  • 1 st surdegsbaguette
  • 0.5 st färsk gräslök
  • 150 g färskost

Gör så här

  1. Ansa och skär broccolin i bitar. Skala och slanta även stammen. Skala och hacka löken. Dela purjolöken i bitar.
  2. Lägg löken och purjolöken i en kastrull och fräs den i smör ca 1 min. Lägg i broccolin och häll på vattnet och häll i fond. Koka under lock i ca 10-15 min.
  3. Lägg äggen i en gryta och häll på vatten så att det precis täcker. Koka upp och låt sen sjuda i 7 min. Skölj äggen i kallt vatten.
  4. Värm baguetten enligt anvisningarna på paketet
  5. Mixa soppan slät med en stavmixer. Häll i crème fraiche och låt soppan koka upp igen. Smaka av soppan med salt och peppar.
  6. Finhacka gräslöken och servera soppan med kokt ägghalva, gräslök, bröd och färskost.
Tips från oss

>Istället för att laga baguetten i ugn skulle du kunna skiva den och sen steka skivorna i en torr stekpanna.

Varnings ikonAnslutningsproblem