Broccolisoppa med kikärter och gurksallad
recipe
City Gross
25 min

Broccolisoppa med kikärter och gurksallad

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa ingredienserna i receptet:

Ingredienser

  • 1 st gul lök, finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 st potatis, tärnad
  • 750 g broccoli
  • 1 liter vatten
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 2.5 dl havregrädde
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja att steka i
  • 230 g kikärtor

Gurksallad:

  • 1 st gurka
  • 1 kruka färsk mynta
  • 1 st lime, saften

Gör så här

  1. Fräs gul lök, vitlök och potatis i lite olivolja tills löken mjuknar och blir lätt transparent.
  2. Skär broccolin i mindre buketter. Skär av det yttersta på broccolistammen och släng. Hacka resten och vänd ner även det. Häll på vatten och buljongtärningar. Koka upp och låt sjuda i 10 min, eller tills potatisen är mjuk.
  3. Skölj kikärterna och rör ner. Mixa sedan soppan slät med hjälp av en stavmixer eller blender.
  4. Gurksallad: Gör strimlor av gurkan genom att hyvla den på längden med hjälp av en osthyvel.
  5. Blanda gurkstrimlorna med mynta och limesaft.
  6. Häll upp soppan i skålar och toppa med gurksalladen.

Varnings ikonAnslutningsproblem