Broccolisoppa med spenat & rostade fänkålsfrön
Broccolisoppa med spenat & rostade fänkålsfrön
recipe
City Gross
180 min

Broccolisoppa med spenat & rostade fänkålsfrön

Ingredienser

  • 200 g potatis
  • 0.5 st gul lök
  • 20 g ingefära
  • 3 st vitlöksklyftor
  • olivolja till stekning
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 7 dl vatten
  • 3 msk grönsaksfond
  • 230 g stora vita bönor
  • 250 g broccoli
  • 100 g spenat
  • salt
  • peppar

Toppa Med:

  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 15 g persilja
  • 0.5 st röd chili
  • 0.5 st rödlök

Gör så här

  1. Skala och tärna potatisen. Skala och hacka löken. Skala och riv ingefära och vitlök. Hetta upp olja i en gryta och stek allt tills det fått lite färg. Häll i vitt matlagningsvin och låt det sjuda med i ca 1 min.
  2. Rör i vatten, fond, avrunna bönor och broccolibuketter. Sjud tills potatisen mjuknat, mixa sen tillsammans med spenat. Smaka av med salt och peppar.
  3. Rosta fänkålsfrö i en torr stekpanna.
  4. Toppa soppan med fint hackad persilja, hackad chili, rostade fänkålsfrö och fint hackad rödlök.

Varnings ikonAnslutningsproblem