
Bulgursallad med fetaost, tomat, oliver & grillade grönsaker
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 2 st paprikor
- 1 st zucchini
- 280 g bulgur
Dressing
- 1 st citron, skalet
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk flytande honung
- 1 msk olivolja
- 1 msk citron, saften
- 2 krm flingsalt
- 2 krm grovmalen svartpeppar
- 70 g oliver, kalamata
- 2 st tomater
- 150 g fetaost
- 35 g ruccola
- 2 dl yoghurt
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader. Kärna ur och dela paprikorna på hälften. Skär zucchini i skivor. Grilla på galler i ugnen ca 15-20 min tills de har fin färg.
- Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet.
- Riv det yttersta skalet av citronen. Skala och riv vitlöken fint. Blanda citronskal och vitlök med honung, olja, citronsaft, salt och peppar. När bulgur är klar blanda i citrondressingen och avrunna oliver. När paprikan och zucchinin är klara, dela dem i bitar och rör ner.
- Tärna tomat och rör även ner detta i bulgurn. Smula över fetaosten.
- Hacka ruccolan och rör samman med yoghurten.
- Servera.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna