Caponatabolognese
recipe
City Gross
35 min

Caponatabolognese

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

216,80 kr

Ingredienser

  • pasta för 4 personer
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 st aubergine, finhackad
  • 1 st röd paprika, finhackad
  • 0.5 dl gröna oliver, hackade
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 burkar krossade tomater à 400 ml
  • 2 dl vatten
  • 1.5 dl svarta belugalinser
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk kapris
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk oregano
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Fräs gul lök, vitlök, aubergine och röd paprika i lite olivolja tills allt mjuknar och får färg.
  3. Rör ner resterande ingredienser och koka upp. Låt sjuda i 20 minuter eller tills linserna är mjuka.
  4. Servera caponatabolognesen tillsammans med pastan.
Tips från oss
Caponata är som en italiensk ratatouille, fast ännu smakrikare om du frågar mig. Här har jag använt den som grund till den här smarriga bolognesen med belugalinser.

Varnings ikonAnslutningsproblem