Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Chilenska piroger med färdig degChilenska piroger med färdig degChilenska piroger med färdig degCook Time: Yield: 4Ingredients:pizzadeggul lökvitlöksklyftorrapsoljasojafärstomatpurékrossade tomateroreganospiskumminpaprikapulverrussinoliver, hackadesaltsvartpepparolivolja till penslingInstructions:

1. Finhacka gul lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i rapsoljan tills löken mjuknar och blir lätt transparent.
2. Rör ner sojafärsen och låt fräsa med i 2 minuter.
3. Rör ner resterande ingredienser och låt allt bubbla på i 5 minuter tills vätskan har kokat bort.
4. Häll över fyllningen i en skål och låt svalna.
5. Rulla ut pizzadegen och ta ut 12 rundlar, ca 12 cm i diameter.
6. Lägg 2-3 msk kall fyllning på den ena halvan av degen. Pensla kanterna med vatten och vik över så att du får en halvmåne. Pressa ihop kanten med fingrarna eller en gaffel.
7. Pensla ovansidan med olivolja. Grädda pirogerna i 225 grader i 15 minuter eller tills de har fått fint med färg.

Chilenska piroger med färdig deg
recipe
90 min

Chilenska piroger med färdig deg

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 800 g pizzadeg
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk rapsolja
  • 300 g sojafärs
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl krossade tomater
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 0.5 dl russin
  • 0.5 dl oliver, hackade
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja till pensling

Gör så här

  1. Finhacka gul lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i rapsoljan tills löken mjuknar och blir lätt transparent.
  2. Rör ner sojafärsen och låt fräsa med i 2 minuter.
  3. Rör ner resterande ingredienser och låt allt bubbla på i 5 minuter tills vätskan har kokat bort.
  4. Häll över fyllningen i en skål och låt svalna.
  5. Rulla ut pizzadegen och ta ut 12 rundlar, ca 12 cm i diameter.
  6. Lägg 2-3 msk kall fyllning på den ena halvan av degen. Pensla kanterna med vatten och vik över så att du får en halvmåne. Pressa ihop kanten med fingrarna eller en gaffel.
  7. Pensla ovansidan med olivolja. Grädda pirogerna i 225 grader i 15 minuter eller tills de har fått fint med färg.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem