Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Chokladpastej med rostad vit choklad och kolasåsChokladpastej med rostad vit choklad och kolasåsChokladpastej med rostad vit choklad och kolasåsCook Time: Yield: 4Ingredients:vispgräddesockerljus sirapflingsaltmörk choklad 70%smörhonungäggvit chokladfärska hallonInstructions:

Mängd: Ca 8 portioner


Kolasås:
1. Häll grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull och låt puttra ett par minuter. Låt kolasåsen svalna.

Chokladpastej:
1.Smält mörk choklad, smör och honung. Knäck äggen och dela dem i gulor och vitor. Rör ner gulorna i chokladen. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner chokladen. Häll i en mindre form, ca 15 x 5 cm. Ställ in i kylen ett par timmar för att stelna.
2. Sätt ugnen på 200°. Smält den vita chokladen och bred ut den på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen i ca 5 minuter eller tills chokladen börjar få en gyllene färg. Låt svalna.
3. När det är dags att servera, skär pastejen i skivor och lägg på en tallrik. Bryt den vita chokladen i mindre bitar och strö över. Ringla över kolasås. Lägg på bär och avsluta med att strö över lite flingsalt.

Chokladpastej med rostad vit choklad och kolasås
recipe
35 min

Chokladpastej med rostad vit choklad och kolasås

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

Kolasås

 • 2 dl vispgrädde
 • 2 dl socker
 • 2 dl ljus sirap
 • flingsalt
 • 150 g mörk choklad 70%
 • 75 g smör
 • 2 msk honung
 • 2 st ägg
 • 150 g vit choklad
 • färska hallon

Gör så här

 1. Mängd: Ca 8 portioner Kolasås:
 2. Häll grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull och låt puttra ett par minuter. Låt kolasåsen svalna. Chokladpastej:
 3. Smält mörk choklad, smör och honung. Knäck äggen och dela dem i gulor och vitor. Rör ner gulorna i chokladen. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner chokladen. Häll i en mindre form, ca 15 x 5 cm. Ställ in i kylen ett par timmar för att stelna.
 4. Sätt ugnen på 200°. Smält den vita chokladen och bred ut den på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen i ca 5 minuter eller tills chokladen börjar få en gyllene färg. Låt svalna.
 5. När det är dags att servera, skär pastejen i skivor och lägg på en tallrik. Bryt den vita chokladen i mindre bitar och strö över. Ringla över kolasås. Lägg på bär och avsluta med att strö över lite flingsalt.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem