Chokladpastej med rostad vit choklad och kolasås
165.8
Chokladpastej med rostad vit choklad och kolasås
recipe
City Gross
35 min

Chokladpastej med rostad vit choklad och kolasås

Ingredienser

Kolasås

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl socker
  • 2 dl ljus sirap
  • flingsalt
  • 150 g mörk choklad 70%
  • 75 g smör
  • 2 msk honung
  • 2 st ägg
  • 150 g vit choklad
  • färska hallon

Gör så här

  1. Mängd: Ca 8 portioner Kolasås:
  2. Häll grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull och låt puttra ett par minuter. Låt kolasåsen svalna. Chokladpastej:
  3. Smält mörk choklad, smör och honung. Knäck äggen och dela dem i gulor och vitor. Rör ner gulorna i chokladen. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner chokladen. Häll i en mindre form, ca 15 x 5 cm. Ställ in i kylen ett par timmar för att stelna.
  4. Sätt ugnen på 200°. Smält den vita chokladen och bred ut den på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen i ca 5 minuter eller tills chokladen börjar få en gyllene färg. Låt svalna.
  5. När det är dags att servera, skär pastejen i skivor och lägg på en tallrik. Bryt den vita chokladen i mindre bitar och strö över. Ringla över kolasås. Lägg på bär och avsluta med att strö över lite flingsalt.

Varnings ikonAnslutningsproblem