Citron- och vallmofrökaka med citronglasyr
37
Citron- och vallmofrökaka med citronglasyr
recipe
City Gross
60 min

Citron- och vallmofrökaka med citronglasyr

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 st ägg
  • 2.5 dl socker
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl blå vallmofrö
  • 1.5 st citron, rivet skal

Glasyr

  • 2 msk vatten
  • 0.5 st citron saft + skal
  • 2 dl florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Vispa ägg och strösocker poröst. Rör i mjöl, bakpulver och vallmofrön. Tillsätt smöret och rivet citronskal.
  3. Häll smeten i smord och bröad sockerkaksform och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30-40 min.
  4. Rör samman ingredienserna till glasyren och ringla den över kakan när den svalnat.
  5. Garnera med lite extra rivet citronskal.

Varnings ikonAnslutningsproblem