Citron och vitlökskyckling med buljongpotatis Citron och vitlökskyckling med buljongpotatis Citron och vitlökskyckling med buljongpotatis Cook Time: Yield: 4Ingredients:citronpaprikapulverlökpulverchiliflakessaltsvartpepparhela kycklingarrapsoljavitlökröd chilipotatissaltsvartpepparvattenkycklingfondsmörharicots vertsspenatpersiljacitron, saftenInstructions:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj och skiva halva citronen. Blanda ihop alla kryddor till kycklingen i en skål. Lägg kycklingarna på en plåt, snitta brösten och låren. Vänd bröstet neråt och klipp bort bröstbenet, vänd tillbaka kycklingen och tryck med handen så kycklingen trycks ut. Gnid in kycklingen i olja och sedan med kryddblandningen. Laga i ugnen ca 35-40 min.
  3. Skala och skiva vitlöken, kärna ur och hacka chili, skiva potatis och lägg i en lite större kastrull eller stekpanna. Salta och peppra. Slå på vatten, fond och smöret, låt sjuda ca 15 min under lock. Under tiden ansa haricots verts. Lägg ovanpå potatisen och lägg på locket och sjud ytterligare 5 min.
  4. Toppa potatisen med spenat, hackad persilja och pressad citron.
  5. Servera.
Citron och vitlökskyckling med buljongpotatis
recipe
City Gross
60 min

Citron och vitlökskyckling med buljongpotatis

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 0.5 st citron
  • 3 tsk paprikapulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 st hela kycklingar
  • 2 msk rapsolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 0.5 st röd chili
  • 800 g potatis
  • salt
  • svartpeppar
  • 5 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 50 g smör
  • 150 g haricots verts
  • 35 g spenat
  • 25 g persilja
  • 0.5 st citron, saften

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj och skiva halva citronen. Blanda ihop alla kryddor till kycklingen i en skål. Lägg kycklingarna på en plåt, snitta brösten och låren. Vänd bröstet neråt och klipp bort bröstbenet, vänd tillbaka kycklingen och tryck med handen så kycklingen trycks ut. Gnid in kycklingen i olja och sedan med kryddblandningen. Laga i ugnen ca 35-40 min.
  3. Skala och skiva vitlöken, kärna ur och hacka chili, skiva potatis och lägg i en lite större kastrull eller stekpanna. Salta och peppra. Slå på vatten, fond och smöret, låt sjuda ca 15 min under lock. Under tiden ansa haricots verts. Lägg ovanpå potatisen och lägg på locket och sjud ytterligare 5 min.
  4. Toppa potatisen med spenat, hackad persilja och pressad citron.
  5. Servera.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem