Couscoussallad med frästa kikärtor och fetaost
Couscoussallad med frästa kikärtor och fetaost
recipe
City Gross
35 min

Couscoussallad med frästa kikärtor och fetaost

Ingredienser

  • 280 g couscous
  • 0.5 st gurka
  • 1 st romansallad
  • 15 g persilja
  • olivolja
  • balsamvinäger
  • salt
  • peppar
  • 0.5 st granatäpple

Kikärtor

  • 0.5 st gul lök
  • 230 g kikärtor
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • 2 krm spiskummin
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 krm salt
  • 150 g fetaost

Gör så här

  1. Laga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Låt den svalna.
  2. Skär gurkan i bitar och strimla salladen. Finhacka persiljan.
  3. Blanda couscousen med grönsaker, persilja, olja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar och lägg upp på ett fat.
  4. Pilla ur granatäppelkärnor och lägg i en skål.
  5. Skala och hacka lök. Sila av och spola kikärtorna i kallt vatten. Stek med paprikapulver, spiskummin, cayennepeppar och salt så att de får en krispig yta.
  6. Servera med smulad fetaost.

Varnings ikonAnslutningsproblem