Crispy & sticky sesamblomkålCrispy & sticky sesamblomkålCrispy & sticky sesamblomkålCook Time: Yield: 4Ingredients:bakplåtspapperblomkålmajsmjölvattenvitlökspulversesamfrösaltsvartpeppartamari sojaljus siraprostade sesamfrörisvinägertomatpurésambal oelekvitlöksklyftor, mosadeingefära, fint rivensesamfrökoriandersalladslökInstructions:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
  3. Ansa och dela blomkålen i små buketter. Vispa samman mjöl, vatten, vitlökspulver, sesamfrö, salt och peppar till en tjock smet. Vänd i blomkålen, den ska bli täckt av smet.
  4. Lägg ut dem på bakplåtspappret. Baka i ugn ca 20 min.
  5. Vispa samman allt till såsen i en gryta. Sjud i ca 5 min, till den tjocknat något.
  6. Låt blomkålen svalna något och lägg över den i en skål. Häll på allt utom 3 msk av såsen och skaka runt skålen så att alla bitar av blomkål blir täckta. Lägg tillbaka på plåten och laga i 20 min till.
  7. Servera med sås, sesamfrö, koriander och hackad salladslök.
Crispy & sticky sesamblomkål
recipe
City Gross
60 min

Crispy & sticky sesamblomkål

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • bakplåtspapper
  • 1 st blomkål
  • 2.5 dl majsmjöl
  • 3.5 dl vatten
  • 0.5 tsk vitlökspulver
  • 1 msk sesamfrö
  • salt
  • svartpeppar
  • 0.5 dl tamari soja
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 msk rostade sesamfrö
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 st vitlöksklyftor, mosade
  • 30 g ingefära, fint riven
  • sesamfrö
  • koriander
  • salladslök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
  3. Ansa och dela blomkålen i små buketter. Vispa samman mjöl, vatten, vitlökspulver, sesamfrö, salt och peppar till en tjock smet. Vänd i blomkålen, den ska bli täckt av smet.
  4. Lägg ut dem på bakplåtspappret. Baka i ugn ca 20 min.
  5. Vispa samman allt till såsen i en gryta. Sjud i ca 5 min, till den tjocknat något.
  6. Låt blomkålen svalna något och lägg över den i en skål. Häll på allt utom 3 msk av såsen och skaka runt skålen så att alla bitar av blomkål blir täckta. Lägg tillbaka på plåten och laga i 20 min till.
  7. Servera med sås, sesamfrö, koriander och hackad salladslök.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem