Curryblomkål med bulgur och yoghurtsås
recipe
City Gross
35 min

Curryblomkål med bulgur och yoghurtsås

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

253,00 kr

Ingredienser

  • 280 g bulgur
  • 1 st rödlök
  • 2 msk raps/matolja
  • 2 tsk curry
  • 1 st blomkål
  • 2 st tomater
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 msk mango chutney
  • 0.5 st citron, skalet
  • 1 msk citron, saften
  • 0.75 tsk flingsalt
  • 400 g halloumi
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet.
  2. Hacka blomkålen. Skala och finhacka löken, stek allt i olja tillsammans med curry.
  3. Tärna tomaterna.
  4. Gör såsen. Rör ihop yoghurt med chutney och rivet citronskal.
  5. Droppa citronsaft över blomkålen och krydda med salt.
  6. Skiva och stek halloumi.
  7. Servera.
Tips från oss
Ett par klickar smör i den färdigstekta blomkålen ger en extra fin smak.

Varnings ikonAnslutningsproblem