Daal ”kryddig indisk linsgryta” med blomkål och ris
recipe
City Gross
35 min

Daal ”kryddig indisk linsgryta” med blomkål och ris

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

101,80 kr

Ingredienser

  • 1 st rödlök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • olivolja till stekning
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk kardemumma
  • 0.5 tsk kanel
  • 0.5 tsk sambal oelek
  • 2.5 dl torkade linser
  • 2 msk tomatpuré
  • 0.5 tsk salt
  • 6 dl vatten
  • 1 st blomkålshuvud
  • 1 msk smör
  • 1 tsk sesamolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 dl ris

Gör så här

  1. Finhacka rödlök och vitlök, fräs i en gryta med olivolja. Ansa och dela ner blomkålen i små buketter.
  2. Tillsätt alla kryddor och fräs 2 min till så kryddorna blommar ut, lägg ner linser tomatpurè och salt i grytan och häll på vattnet. Låt koka upp och småputtra i cirka 20 min tills vätskan kokat in och linserna är mjuka.
  3. Koka riset enligt anvisningar på paketet.
  4. Stek blomkålsbuketterna hastigt med smör och sesamolja i en stekpanna, smaksätt med salt och peppar.
  5. Lägg upp ris i skålar och skeda över linsgrytan, toppa anrättningen med blomkålen.
Tips från oss
Strimla ner blasten på blomkålen och stek med buketterna. Gott och nyttigt.

Varnings ikonAnslutningsproblem