Välj butik & leveransalternativ för att se aktuellt sortiment från din närmsta City Gross.
Just nu visas vårt generella sortiment och prissättning.
min butik
Varukorg
Varukorg
0,00 kr
Leverans0
Leveranser
0 st
Daal ”kryddig indisk linsgryta” med blomkål och ris
167.26
Daal ”kryddig indisk linsgryta” med blomkål och ris
recipe
35 min

Daal ”kryddig indisk linsgryta” med blomkål och ris

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 st rödlök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • olivolja till stekning
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk kardemumma
  • 0.5 tsk kanel
  • 0.5 tsk sambal oelek
  • 2.5 dl torkade linser
  • 2 msk tomatpuré
  • 0.5 tsk salt
  • 6 dl vatten
  • 1 st blomkålshuvud
  • 1 msk smör
  • 1 tsk sesamolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 dl ris

Gör så här

  1. Finhacka rödlök och vitlök, fräs i en gryta med olivolja. Ansa och dela ner blomkålen i små buketter.
  2. Tillsätt alla kryddor och fräs 2 min till så kryddorna blommar ut, lägg ner linser tomatpurè och salt i grytan och häll på vattnet. Låt koka upp och småputtra i cirka 20 min tills vätskan kokat in och linserna är mjuka.
  3. Koka riset enligt anvisningar på paketet.
  4. Stek blomkålsbuketterna hastigt med smör och sesamolja i en stekpanna, smaksätt med salt och peppar.
  5. Lägg upp ris i skålar och skeda över linsgrytan, toppa anrättningen med blomkålen.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Strimla ner blasten på blomkålen och stek med buketterna. Gott och nyttigt.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem