Daal ”kryddig indisk linsgryta” med blomkål och ris
148.2
Daal ”kryddig indisk linsgryta” med blomkål och ris
recipe
City Gross
35 min

Daal ”kryddig indisk linsgryta” med blomkål och ris

Ingredienser

  • 1 st rödlök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • olivolja till stekning
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk kardemumma
  • 0.5 tsk kanel
  • 0.5 tsk sambal oelek
  • 2.5 dl torkade linser
  • 2 msk tomatpuré
  • 0.5 tsk salt
  • 6 dl vatten
  • 1 st blomkålshuvud
  • 1 msk smör
  • 1 tsk sesamolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 dl ris

Gör så här

  1. Finhacka rödlök och vitlök, fräs i en gryta med olivolja. Ansa och dela ner blomkålen i små buketter.
  2. Tillsätt alla kryddor och fräs 2 min till så kryddorna blommar ut, lägg ner linser tomatpurè och salt i grytan och häll på vattnet. Låt koka upp och småputtra i cirka 20 min tills vätskan kokat in och linserna är mjuka.
  3. Koka riset enligt anvisningar på paketet.
  4. Stek blomkålsbuketterna hastigt med smör och sesamolja i en stekpanna, smaksätt med salt och peppar.
  5. Lägg upp ris i skålar och skeda över linsgrytan, toppa anrättningen med blomkålen.
Tips från oss
Strimla ner blasten på blomkålen och stek med buketterna. Gott och nyttigt.

Varnings ikonAnslutningsproblem