Välj butik & leveransalternativ för att se aktuellt sortiment från din närmsta City Gross.
Just nu visas vårt generella sortiment och prissättning.
min butik
Varukorg
Varukorg
0,00 kr
Leverans0
Leveranser
0 st
Enchiladas med het blomkåls- och bönröra
0
Enchiladas med het blomkåls- och bönröra
recipe
35 min

Enchiladas med het blomkåls- och bönröra

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 2 tsk rapsolja
  • 2 tsk japansk soja
  • 1 förp passerade tomater
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk chipotlepasta
  • 1 tsk spiskummin
  • salt
  • 1 nypa socker
  • 1 förp (à 380 g) svarta bönor
  • 1 burk majs
  • 4 st medium tortillabröd
  • 2 dl riven hårdost 22%

Mangosalsa

  • 1 st mango
  • 1 st avokado
  • 0.5 st rödlök
  • 1 st jalapeño
  • 1 st lime
  • 1 förp koriander

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Dela blomkål i små bitar och lägg i en påse. Häll på olja och soja och se till att alla bitar täcks. Lägg över i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 15 minuter.
  3. Värm passerade tomater, pressad vitlök, chipotlepasta och spiskummin i en kastrull. Låt det sjuda under tiden blomkålen är i ugnen. Smaka av med salt och socker.
  4. Blanda ihop sköljda och avrunna bönor med majs, blomkålen och hälften av såsen.
  5. Rulla in fyllningen i bröden och häll på resterande sås. Toppa med ost och gratinera i ugnen ca 10 minuter.
  6. Tärna mango och avokado, finhacka lök och skiva jalapeño. Blanda ihop med pressad lime och koriander.
  7. Toppa enchiladas med salsan. SmartPoints/portion: Grön plan:13 Blå plan:9 Lila plan:9

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Riv resterande blomkål och ha i en sallad en annan dag.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem