Falafel med syrade grönsaker och fetaostsås
Falafel med syrade grönsaker och fetaostsås
recipe
City Gross
45 min

Falafel med syrade grönsaker och fetaostsås

Ingredienser

  • 200 g vitkål
  • 150 g morötter
  • 1 st paprika
  • 1.5 dl vitvinsvinäger
  • 1.5 dl socker

Falafel

  • 460 g kikärtor
  • 0.5 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st koriander i kruka
  • 0.75 st färsk persilja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 3 msk maizena
  • olja till stekning
  • 2 st tomater
  • 70 g salladsmix

Sås

  • 2 dl yoghurt
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 st libabröd

Gör så här

  1. Börja med att pickla grönsakerna. Strimla vitkålen fint, skala och strimla morötterna fint. Använd gärna en potatisskalare eller osthyvel. Strimla även paprikan. Rör ihop vinäger och socker i en gryta. Värm upp och rör så att sockret löser sig. Häll över grönsakerna och blanda så att allt täcks, låt stå tills det är dags att äta.
  2. Gör falafel. Häll av spadet från kikärtorna och mixa dem. Rör ihop med skalad och riven vitlök, hackad koriander, hackad persilja, spiskummin, salt, cayennepeppar och maizena. Forma och stek bollar i rikligt med olja.
  3. Tärna tomarena, häll upp sallad i en skål. Häll upp sallad i en skål.
  4. Gör såsen. Blanda samman yoghurt med skalad och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  5. Fyll bröd och ät.

Varnings ikonAnslutningsproblem