Falafel och grönkålssallad med granatäpple och citrusvinägrett
recipe
City Gross
35 min

Falafel och grönkålssallad med granatäpple och citrusvinägrett

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

193,80 kr

Ingredienser

  • 4 dl couscous
  • 200 g grönkål
  • 0.5 dl solrosfrön
  • 1 st granatäpple
  • 1 st äpple
  • 500 g falafel

Vinägrett

  • 1 st apelsin, saften
  • 1 st citron, saften
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk flytande honung
  • flingsalt
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Koka couscousen enligt anvisningarna. Koka upp vatten till grönkålen, förväll den i ungefär en minut. Lägg sedan kålen i ett durkslag och skölj med kallt vatten. Låt rinna av.
  2. Vispa samman ingredienserna till vinägretten. Dela granatäpplet och banka ut kärnorna.
  3. Stek sedan falafeln i olja. Strax innan servering blandas grönkål med couscous på ett fat. Strö över granatäpplekärnor, tärnat äpple och häll över vinägretten. Lägg på falafeln och servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem