Falaffelburgare med coleslaw
179.8
Falaffelburgare med coleslaw
recipe
City Gross
35 min

Falaffelburgare med coleslaw

Ingredienser

  • 460 g kikärtor
  • 1 st gul lök
  • 90 g soltorkad tomat
  • 2 st ägg
  • 4 msk ströbröd
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 2 msk raps/matolja
  • 400 g vitkål
  • 100 g morötter
  • 2 dl yoghurt
  • 1 msk mango chutney
  • 2 msk majonnäs
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 2 krm salt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 2 st tomater
  • 4 st ciabattabröd

Gör så här

  1. Låt kikärtorna rinna av i ett durkslag. Skala och hacka löken. Strimla den soltorkade tomaten. Mixa allt i en skål. Rör i ägg och ströbröd, krydda med salt och peppar. Låt smeten svälla.
  2. Gör coleslaw. Strimla kålen fint. Skala och strimla morötterna fint. Rör ihop yoghurt, chutney och majonnäs i en skål. Rör i kål och morot. Smaka av med vinäger, salt och peppar.
  3. Skiva tomaterna och lägg dem på ett fat.
  4. Forma biffar av kikärtsröran och stek dem sen i olja.
  5. Servera i ciabattabröd.
Tips från oss
Glöm inte att smaka av kikärtssmeten innan du formar burgare av den. Var lite lätt fuktig om händerna när du formar burgarna. Då är de lättare att forma snyggt.

Varnings ikonAnslutningsproblem