Fetaost- & linsbiffar med rostad potatisFetaost- & linsbiffar med rostad potatisFetaost- & linsbiffar med rostad potatisCook Time: Yield: 4Ingredients:potatisbakplåtspapperraps/matoljasaltlinserzucchinifetaostvitlökäggmaizenaspiskumminsaltsesamfrösmör till stekningsavoykålrödlökraps/matoljavitvinsvinägerdijonsenaphonungsaltsvartpepparyoghurtInstructions:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och klyfta potatisen, lägg på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olja och salta. Laga i ugn ca 30 min.
  3. Häll av spadet från linserna, riv zucchini grovt, krama ur saften och blanda med linserna. Smula i fetaost och rör i riven vitlök, ägg och maizena. Krydda med spiskummin, salt och sesamfrö. Smält smör i en stekpanna och klicka ut biffar. Stek tills de fått fin färg.
  4. Strimla kålen fint, skala och strimla löken. Lägg i en skål och rör i olja, vinäger, dijon, skalad och pressad vitlök och honung. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med en klick yoghurt.
Fetaost- & linsbiffar med rostad potatis
recipe
City Gross
35 min

Fetaost- & linsbiffar med rostad potatis

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • bakplåtspapper
  • raps/matolja
  • salt
  • 230 g linser
  • 0.5 st zucchini
  • 150 g fetaost
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 st ägg
  • 3 msk maizena
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk sesamfrö
  • smör till stekning
  • 300 g savoykål
  • 1 st rödlök
  • 3 msk raps/matolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 dl yoghurt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och klyfta potatisen, lägg på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olja och salta. Laga i ugn ca 30 min.
  3. Häll av spadet från linserna, riv zucchini grovt, krama ur saften och blanda med linserna. Smula i fetaost och rör i riven vitlök, ägg och maizena. Krydda med spiskummin, salt och sesamfrö. Smält smör i en stekpanna och klicka ut biffar. Stek tills de fått fin färg.
  4. Strimla kålen fint, skala och strimla löken. Lägg i en skål och rör i olja, vinäger, dijon, skalad och pressad vitlök och honung. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med en klick yoghurt.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Har du svårt att få ihop biffarna kan du prova att röra i lite extra maizena.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem