Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
FilodegspajerFilodegspajerFilodegspajerCook Time: Yield: 4Ingredients:ark kyld filodegsmör, smältaluminiumformarriven mozzarellaäggvispgräddesaltsvartpepparhackad basilikakörsbärstomaterbasilikabladpinjekärnorInstructions:
  1. Mängd: ca 10 st. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg filodegsarken på varandra. Pensla dem med smör, lyft upp och pensla även mellan bladen. Dela dem i 10 långa remsor. Dela varje remsa i 2 bitar. Vik ihop den ena biten och lägg i botten på formen. Använda den andra till att klä formens kanter. Pensla med mer smält smör så att alla kanter blir frasiga.
  3. Lägg i mozzarellan i formarna. Vispa samman ägg och grädde, krydda med salt och peppar, rör i hackad basilika. Fyll formarna med äggstanningen.
  4. Skiva tomaterna och lägg i formarna med snittytan uppåt. Grädda på en plåt i mitten av ugnen, 10-15 min. Låt pajerna svalna något.
  5. Garnera med basilikablad och rostade pinjenötter.
Filodegspajer
recipe
35 min

Filodegspajer

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 5 st ark kyld filodeg
  • 50 g smör, smält
  • 10 st aluminiumformar
  • 150 g riven mozzarella
  • 3 st ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk hackad basilika
  • 100 g körsbärstomater
  • basilikablad
  • 3 msk pinjekärnor

Gör så här

  1. Mängd: ca 10 st. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg filodegsarken på varandra. Pensla dem med smör, lyft upp och pensla även mellan bladen. Dela dem i 10 långa remsor. Dela varje remsa i 2 bitar. Vik ihop den ena biten och lägg i botten på formen. Använda den andra till att klä formens kanter. Pensla med mer smält smör så att alla kanter blir frasiga.
  3. Lägg i mozzarellan i formarna. Vispa samman ägg och grädde, krydda med salt och peppar, rör i hackad basilika. Fyll formarna med äggstanningen.
  4. Skiva tomaterna och lägg i formarna med snittytan uppåt. Grädda på en plåt i mitten av ugnen, 10-15 min. Låt pajerna svalna något.
  5. Garnera med basilikablad och rostade pinjenötter.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem