Frästa kikärtor med tabbouleh
191.4
Frästa kikärtor med tabbouleh
recipe
City Gross
35 min

Frästa kikärtor med tabbouleh

Ingredienser

  • 280 g couscous
  • 1 st citron
  • 1 msk olivolja
  • 250 g körsbärstomater
  • 0.5 st gurka
  • 150 g fetaost
  • 0.5 st knippe salladslök
  • 0.5 st färsk persilja
  • 1 st färsk mynta
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt
  • svartpeppar
  • 0.5 st gul lök
  • olivolja till stekning
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 460 g kikärtor
  • 3 tsk spiskummin
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk curry
  • 2 dl yoghurt

Gör så här

  1. Koka couscous enligt anvisningarna på paketet, men pressa i citronsaft och rör även i olja.
  2. Skär tomater, gurka och fetaost i bitar, strimla salladslöken fint, hacka persilja och mynta, blanda ner i couscousen och pressa i vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  3. Finhacka löken och stek den i olja. Pressa i vitlök. Häll i avrunna och sköljda kikärtor, spiskummin, chilipulver och curry. Stek till kikärtorna hoppar och knäpper.
  4. Servera med en klick yoghurt.
Tips från oss

Du skulle kunna rosta kikärtorna i ugnen på 225 grader istället för i stekpannan, passa dem noga bara så att de inte bränns.

Varnings ikonAnslutningsproblem