Från vår podcast Mitt i Maten: Handgjord pasta med brynt smör, salvia och parmesan
99.8
Från vår podcast Mitt i Maten: Handgjord pasta med brynt smör, salvia och parmesan
recipe
City Gross
25 min

Från vår podcast Mitt i Maten: Handgjord pasta med brynt smör, salvia och parmesan

Ingredienser

  • 8 st äggulor
  • salt
  • 6 dl durumvete
  • 2 msk olivolja
  • 120 g smör
  • 1 kruka salvia
  • riven parmesan

Gör så här

  1. Vispa samman äggulor med salt och tillsätt sedan mjöl och en skvätt olivolja. Knåda tills att degen är fast och alldeles glansig vilket tar cirka 10 min.
  2. Använd en pastamaskin och en rengjord mjölad bänk för att kavla ut pastan till ett så pass tunt ark att du kan se igenom det. Börja på den högsta nivån på pastamaskinen, mjöla degen emellanåt och sänk tjockleken på reglaget för varje gång du vevar igenom degen. När du har ditt tunna ark kan du forma den pastasort du vill ha med kniv, stansringar eller tillsatsen i pastamaskinen som gör spaghetti och tagliatelle. Här har vi valt tagliatelle. Koka dem i väl saltat vatten i 1-2 min.
  3. Smält smör i en kastrull och låt det brynas tills det har en gyllenbrun färg och doftar nötigt. Vänd samman nykokt pasta, lite pastavatten, smör och salvia.
  4. Servera och riv parmesan över din pasta.

Varnings ikonAnslutningsproblem