
Från vår podcast Mitt i Maten: Ingrosso-pastan
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 2 st schalottenlökar, finhackade
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk olivolja
- 2 dl vitt matlagningsvin
- 1 burk hela tomater, avhällda
- salt
- peppar
- 250 g körsbärstomater
- 500 g pasta
Gör så här
- Hacka lök och pressa vitlök, fräs i lite olivolja. Slå på vitt vin och kläm i tomaterna, låt puttra i ca 20 min och smaka av med salt och peppar.
- Rosta under tiden tomaterna i ugn på 180 grader i 7 min.
- Koka pastan och spä såsen med lite av pastavattnet för en simmig konsistens som fäster bra på pastan.
- Blanda samman pasta och sås och servera med rostade tomater på toppen.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna