Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Från vår podcast Mitt i Maten: Nudlar och marinerat ägg i misobuljongFrån vår podcast Mitt i Maten: Nudlar och marinerat ägg i misobuljongFrån vår podcast Mitt i Maten: Nudlar och marinerat ägg i misobuljongCook Time: Yield: 4Ingredients:äggjapansk sojavattenmirinsesamoljarisvinägerriven vitlöksklyftariven ingefäragula lökarchampinjonersesamoljavitlöksklyftorvattenmisonudlarmarinerade äggstrimlad salladslökskivade champinjonernoribladInstructions:
  1. Dag 1: Koka upp vatten och lägg i äggen, låt dem sedan koka i 6 min, spola dem kalla i rinnande vatten och skala dem.
  2. Blanda ihop övriga ingredienser och lägg i äggen. Låt dem sedan marinera i vätskan i kylskåp i 12 timmar.
  3. Skiva lökar och champinjoner och svetta dem i en kastrull med sesamolja och hela vitlöksklyftor. Slå på vatten och koka upp, låt koka i ca 30 min. Låt sedan kastrullen stå med lock i rumstemp över natten.
  4. Dag 2: Sila buljongen och smaka av med misopasta och håll varm till servering.
  5. Koka nudlar enligt förpackningens anvisningar och servera i buljongen.
  6. Servera med marinerade ägg, salladslök, champinjoner och noriblad.
Från vår podcast Mitt i Maten: Nudlar och marinerat ägg i misobuljong
recipe
180 min

Från vår podcast Mitt i Maten: Nudlar och marinerat ägg i misobuljong

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

Marinerade Ägg

  • 4 st ägg
  • 2 dl japansk soja
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl mirin
  • 1 tsk sesamolja
  • 0.5 msk risvinäger
  • 1 st riven vitlöksklyfta
  • 1 tsk riven ingefära

Buljong

  • 2 st gula lökar
  • 250 g champinjoner
  • 3 msk sesamolja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 l vatten
  • 4 msk miso
  • 500 g nudlar

Till Servering

  • marinerade ägg
  • 0.5 st strimlad salladslök
  • skivade champinjoner
  • noriblad

Gör så här

  1. Dag 1: Koka upp vatten och lägg i äggen, låt dem sedan koka i 6 min, spola dem kalla i rinnande vatten och skala dem.
  2. Blanda ihop övriga ingredienser och lägg i äggen. Låt dem sedan marinera i vätskan i kylskåp i 12 timmar.
  3. Skiva lökar och champinjoner och svetta dem i en kastrull med sesamolja och hela vitlöksklyftor. Slå på vatten och koka upp, låt koka i ca 30 min. Låt sedan kastrullen stå med lock i rumstemp över natten.
  4. Dag 2: Sila buljongen och smaka av med misopasta och håll varm till servering.
  5. Koka nudlar enligt förpackningens anvisningar och servera i buljongen.
  6. Servera med marinerade ägg, salladslök, champinjoner och noriblad.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem