Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Från vår podcast Mitt i Maten: Okragryta med risFrån vår podcast Mitt i Maten: Okragryta med risFrån vår podcast Mitt i Maten: Okragryta med risCook Time: Yield: 4Ingredients:vitlöksklyftorolja till stekningtomatpurékrossade tomatersaltpepparokra, djupfryst eller färsksaltpepparkanelgurkmejakryddnejlikasvartpepparspiskumminkardemummakryddpepparkornolivoljafinhackad gul lökrisolivoljafinhackad gul lökvattengurkmejahemmagjord biryanisaltInstructions:
  1. Stek vitlök i olja, den ska inte bli brynt. Tillsätt tomatpuré och stek tillsammans med vitlöken (frivilligt). Häll på krossade tomater. Låt koka ett tag och sänk sedan värmen, ju längre den är på spisen desto godare. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt okra, det är godast med färsk okra men fryst går lika bra. Låt koka tills lite av vätskan från okran och tomaterna dunstat och grytan blivit medeltjock, konsistensen är en smaksak men se till att okran inte blir för mjuk.
  2. Gör din hemmagjorda biryanikrydda genom att blanda samman alla kryddor till en kryddblandning. Blir det över efter receptet kan du förvara denna kryddblandning i en glasburk med tättslutande lock.
  3. Fräs riset i olivolja på hög värme tills att kornen är glansiga och vita. Tillsätt då gul lök och slå sedan på vatten, kryddor och salt. Koka upp på hög värme och sänk sedan till lägsta temperatur tills riset är fluffigt och genomkokt och allt vatten är borta.
Från vår podcast Mitt i Maten: Okragryta med ris
recipe
60 min

Från vår podcast Mitt i Maten: Okragryta med ris

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 5 st vitlöksklyftor
  • olja till stekning
  • 5 msk tomatpuré
  • 390 g krossade tomater
  • salt
  • peppar
  • 400 g okra, djupfryst eller färsk
  • salt
  • peppar

Hemmagjord Biryanikrydda

  • 1 msk kanel
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 msk kryddnejlika
  • 1 msk svartpeppar
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk kardemumma
  • 1 msk kryddpepparkorn

Ris

  • 3 dl olivolja
  • 1 st finhackad gul lök
  • 6 dl ris
  • 3 dl olivolja
  • 1 st finhackad gul lök
  • 9 dl vatten
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk hemmagjord biryani
  • salt

Gör så här

  1. Stek vitlök i olja, den ska inte bli brynt. Tillsätt tomatpuré och stek tillsammans med vitlöken (frivilligt). Häll på krossade tomater. Låt koka ett tag och sänk sedan värmen, ju längre den är på spisen desto godare. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt okra, det är godast med färsk okra men fryst går lika bra. Låt koka tills lite av vätskan från okran och tomaterna dunstat och grytan blivit medeltjock, konsistensen är en smaksak men se till att okran inte blir för mjuk.
  2. Gör din hemmagjorda biryanikrydda genom att blanda samman alla kryddor till en kryddblandning. Blir det över efter receptet kan du förvara denna kryddblandning i en glasburk med tättslutande lock.
  3. Fräs riset i olivolja på hög värme tills att kornen är glansiga och vita. Tillsätt då gul lök och slå sedan på vatten, kryddor och salt. Koka upp på hög värme och sänk sedan till lägsta temperatur tills riset är fluffigt och genomkokt och allt vatten är borta.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Om du inte kan få tag i okra kan man ersätta den med bondbönor, haricots vertes eller potatis i stora tärningar.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem